hlavička
nie ste prihlásený
HOME > e-shop > Bio mladý jačmeň
Odporučiť známemu

Bio mladý jačmeň

Účinky zeleného jačmeňa

Zelený jačmeň nie je liek, a predsa lieči. Pomoc v širokej škále chorôb ukazuje, že rastlinná miazga podporuje optimálne fungovanie tela a nezameriava sa na určité ochorenia ako lieky. Je zrejmé, že produkt pôsobiaci proti obezite a ekzémom, rovnako ako proti srdcovým chorobám a rakovine, je buď neuveriteľne zázračný liek, alebo liek vôbec žiadny. Mladý jačmeň vykoná skutočný zázrak - pomôže telu, aby sa liečilo samo. Výťažok zo zeleného jačmeňa (mladého jačmeňa) je účinný pri takých ochoreniach a stavoch ako sú napríklad:

Kožné ťažkosti

Stav pokožky je indikátor telesného zdravia. Žalúdočné a črevné ťažkosti sú zdrojom kožných ochorení a vyrážok, kalný zrak či opuchnutá tvár signalizujú ťažkosti s pečeňou alebo obličkami. Krémy a kožné lieky niekedy pomôžu, ale kožu ozdravíme len celkovým zlepšením stavu vnútorných orgánov, predovšetkým žalúdka a čriev. Dôležitá je strava bohatá na minerály, enzýmy a vitamíny, ktorá omladí bunky vnútorných orgánov a tým aj kože. Zelený jačmeň (mladý jačmeň) omladí pokožku prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány. Pôsobenie zeleného jačmeňa (mladého jačmeňa) na omladenie pokožky je klinicky dokázané na pacientoch s kožnými chorobami.

Spomaľuje bunkové starnutie

Zelený jačmeň (mladý jačmeň) obsahuje veľké množstvo SOD (enzým superoxid dismutáza). SOD pomáha omladzovať bunky tým, že ničí kyslíkové radikály vznikajúce v priebehu metabolizmu. Predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou. Enzýmy v mladom jačmeni (zelenom jačmeni) účinne pôsobia proti ukladaniu pigmentu, melanóze a uhrovitosti.

Chudokrvnosť (anémia)

Približne štvrtina žien trpí chudokrvnosťou, u starších mužov je tento počet ešte vyšší. V poslednom čase sa chudokrvnosť objavuje už aj u chlapcov v stredoškolskom veku. Pre správnu krvotvorbu potrebujeme ióny železa, medi, draslíka, kyselinu listovú a bielkoviny. Príjem živočíšnych bielkovín je dnes príliš vysoký a dokonca i potraviny prirodzene bohaté na vitamíny urobia málo, ak ich tepelne spracujeme. Vitamíny sa ničia, železo sa mení na ťažko stráviteľný oxid. Užívanie preparátov s redukovaným železom nestačí. Zelený jačmeň (mladý jačmeň) obsahuje železo, ktoré je organicky viazané a tráviaci trakt ho okamžite vstrebe.

Srdcovocievne problémy

Zelený jačmeň (mladý jačmeň) účinné tlmí zrážanie krvných doštičiek. Zrážanie krvných doštičiek je kľúčovým krokom k tvorbe trombov, ateriosklerózy, srdcovocievnych ochorení a infarktu myokardu. Vo výťažkoch zo zeleného jačmeňa (mladého jačmeňa) sú dokázané antitrombotické a protizrážanlivé účinky, ako aj účinky chrániace cievy.

Cukrovka (diabetes)

Diabetikom prospieva každá zelená strava. Reguláciou zásaditosti upravuje prechod cukrov cez črevné steny. Tým sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi. Je to funkcia riadnej stravy. Prekyslené telá potrebujú prepláchnuť zásaditou stravou, lebo inak vzniká prostredie, ktoré živí choroby. Choroba je parazit. Žije z nás. Sýti sa nami. Medicína je iba krízový manažment. Lieky len nasadzujú náhubok chorobe, ktorú si živíme. Je našou zodpovednosťou jesť zelenú stravu, ktorá vývoj chorôb marí a ktorá, hoci nie je liekom, skutočne lieči. Mladý jačmeň je v USA uznaný ako vhodná potravina pre diabetikov.

Potlačuje rast rakovinových buniek

Zelené nápoje vytvárajú podmienky pre optimálne fungovanie organizmu - bráni vytváraniu "chybných" rakovinových buniek. Svojim antioxidačným pôsobením chránia bunečné membrány. Silné poškodenie bunkových stien oxidačným stresom vedie k ohrozeniu genetického materiálu uloženého v jadre bunky. Ohrozenie genetickej informácie môže viesť k najhoršiemu - rakovine. Celkové pozitívne pôsobenie zelených nápojov vytvára v organizme podmienky k lepšiemu životu, ktorý nedáva dôvody k zvrhnutiu buniek. Pitie zelených nápojov je prevenciou vzniku nekontrolovaných procesov na bunkovej úrovni. Navyše, zelené nápoje posilňujú obranný aparát - imunitu. Tak pomáhajú telu, aby si pomohlo samo.

Civilizačné choroby

Výskum ukazuje, že výťažok z mladého jačmeňa (zeleného jačmeňa) pomáha v boji s najrôznejšími chorobami vrátane artritídy, astmy, chudokrvnosti, impotencie, obehových ťažkostí, srdcových chorôb, vysokej hladiny cholesterolu a ľadvinových problémov. Je to skutočne výnimočný nápoj. Jačmenné výhonky majú 3 kľúčové vlastnosti. Prvá je prítomnosť jedinečného antioxidantu 2"-O-GIV. Ten disponuje s oveľa silnejšou antioxidačnou aktivitou než vitamín E. Druhou vlastnosťou je prítomnosť účinných tlmičov zhlukovania krvných doštičiek. Zhlukovanie krvných doštičiek je kľúčovým krokom k tvorbe trombov, aterosklerózy, srdcovocievnych ochorení a infarktu myokardu. Výťažok z mladého jačmeňa (zeleného jačmeňa) preukázal antitrombotické, protizrážlivé a cievy chrániace účinky. Tretia je prítomnosť látok podporujúcich uvoľňovanie rastového hormónu prolaktinu (hrá dôležitú úlohu pre udržanie imunitného systému a rovnováhy v organizme). Principiálne sa dá povedať, že mladý jačmeň (zelený jačmeň) obsahuje ozdravné vlastnosti základných druhov zelenín.

Účinný proti zápche

Dobré jedlo, dobrý spánok a dobré vyprázdňovanie sú tri barometre zdravia. Pokiaľ nie sú v poriadku, príde choroba. Dlhotrvajúca zápcha vedie k nechutenstvu, bolestiam hlavy, závratom a naruší spánok. Obeť zápchy podlieha únave a mentálnej nestabilite. Opakovaná zápcha je i dôsledkom zníženej pohyblivosti hrubého čreva a zníženej svalovej zdatnosti celého tela. Aktívne zložky zeleného jačmeňa (hlavne draslík) podporia pohyb tráviaceho ústrojenstva a posilnia vyprázdnovacie svaly. Starší ľudia a jedinci s obmedzenou funkciu žalúdka a čriev majú ťažkosti s vlákninou v zelenine. Zelený jačmeň (mladý jačmeň) vlákninu neobsahuje a preto je pre nich veľkou pomocou.

Pomoc pri nadváhe

Nadváha vedie k vysokému krvnému tlaku, srdcovým ochoreniam a arterioskleróze. V strednom a vyššom veku smeruje k týmto chorobám takmer vždy. Naša strava obsahuje olej a tuk, lúpanú ryžu, biely chlieb a biely rafinovaný cukor v množstve, ktoré sa v tele spáli len veľmi ťažko. Ak spaľovanie nepracuje správne, živiny sa nerozložia a ukladajú sa v podobe tuku. Spaľovanie prebieha pomocou enzýmov (cytochrómoxidázy). Ak podporíte enzýmy napomáhajúce metabolizmu tukov, môžete nadváhu redukovať. Aktívne zložky šťavy zo zeleného jačmeňa (mladého jačmeňa) sú lepšou alternatívou kontroly hmotnosti ako diéty. Nadváha je aj problémom hormónov štítnej žľazy. Pokiaľ je tukov veľa, práve tieto hormóny podporujú jeho spracovanie. Zníženie sekrécie hormónov štítnej žľazy zvýši rast hmotnosti. Zelený jačmeň (mladý jačmeň) neutralizuje kyslosť telesných tekutín. Tým spontánne posiluje funkciu štítnej žľazy. Mladý jačmeň nie je "špecialista" na obezitu. Nezaručuje okamžité zníženie hmotnosti. Obmedzte ale tuky, škrob a cukry, začnite s primeranou fyzickou záťažou a chudnúť začnete.

Úľava pri ďalších ťažkostiach

Zelený jačmeň (mladý jačmeň) prináša úľavu v rade ďalších chorôb. Obzvlášť vysoká koncentrácia draslíka prospieva pri obehových a srdcových problémoch i ochorení pečene, keď obvykle predpisované lieky podporujú vylučovanie draslíka v takej miere, že niekedy ohrozujú pacientovo zdravie. Zelený jačmeň (mladý jačmeň) preventívne pôsobí proti ukladaniu cholesterolu na stenách ciev. Vysokým obsahom chlorofylu je nesmierne účinný proti vonkajším i vnútorným zápalom. Preto je úspešný pri liečbe gastritídy, reumatických, vredových ochoreniach a zápale pankreasu.



Zelený jačmeň (mladý jačmeň) nie je len pre chorých, ktorých lieči, ale aj pre zdravých, ktorí si chcú pevné zdravie udržať po celé roky.



Mladý jačmeň a jeho prínos pre aktívnych športovcov

  • je komplexným zdrojom vitamínov, minerálov a stopových prvkov vo vyváženom pomere a v dokonale a ľahko vstrebatelnej forme
  • podporuje pitný režim športovca
  • veľmi účinné antioxidanty chránia svalové a väzivové bunky pred poškodením voľnými kyslíkovými radikálmi, ktoré vznikajú pri každej športovej záťaži
  • obsah aminokyselin je zárukou podpory tvorby svalových tkanív
  • obsahuje enzýmy, ktoré priaznivo ovplyvňujú metabolické pochody, pôsobí proti zápalom, opuchom, podporuje a až o polovicu skracuje rekonvalescenciu po úrazoch a po operáciách
  • zásadité pH odstraňuje prekyslenie organizmu a podporuje odbúravanie kyseliny mliečnej, predlžuje aerobnú svalovú činnosť
  • chlorofyl pôsobí dezodoračne a detoxikačne, potlačuje zápach potu, odstraňuje z organizmu jedovaté látky
  • je zdrojom bohatej a čistej energie ako pre vytrvalostné, tak aj pre nevytrvalostné a silové športy
  • výrazne zvyšuje vlastnú imunitu, bráni vzniku infekčných ochorení
  • neobsahuje žiadne konzervačné látky, či iné zlúčeniny
  • neobsahuje žiadne zakázané či sledované látky z hľadiska prípadnej antidopingovej kontroly
  • je zdrojom vitality, sily, vytrvalosti, dobrej nálady a pevného zdravia

Unikátne látky zeleného jačmeňa

Mladý jačmeň (zelený jačmeň) obsahuje v porovnaní s pšenicou 25x viac draslíka, 37x viac vápnika, viac ako dvojnásobok horčíka, 5x viac železa ale o polovicu menej fosforu - prvku, ktorého je nadbytok vo väčšine požívatín.

Obsahuje tiež významné množstvo mangánu a zinku.Mladý jačmeň obnovuje acido-alkalickú rovnováhu. Je 2x účinnejší ako špenát - najucelenejšia zásadotvorná strava. Mladý jačmeň (zelený jačmeň) obsahujevitamíny, ktoré aktivujú enzýmy pomáhajúce pri prevencii ochorení a patologických stavov. Mladý jačmeň (zelený jačmeň) má vysoký obsah betakaroténu, vitamínu C, E a vitamínov radu B: B1, B2, B3, B6, biotínu, kyseliny listovej, kyseliny pantotenovej a cholínu, príbuzného vitamínu B.

Nedostatkom vitamínov trpíme z dôvodu prevahy spracovaných potravín a skutočnosti, že niektoré naše potraviny stratia živiny skôr, ako sa dostanú na stôl. Obsah vitamínu C v čerstvo nastrúhanej reďkvičke klesne na vzduchu o polovicu už za päť minút. Množstvo vitamínov B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne pri varení. Avšak vitamíny a ostatné živiny v mladom jačmeni (zelenom jačmeni) ostávajú takmer nedotknuté.

Bez enzýmov nastáva narušenie všetkých životných funkcií - trávenia, dýchania, pohybu atď. Vedci identifikovali v ľudskom tele vyše 3000 enzýmov. V roku 1979 zaznelo na Generálnom zasadaní japonských farmaceutických spoločností, že extrakt zeleného jačmeňa obsahuje viac ako 20 enzýmov a štúdie odhaľujú ďalšie. 45% hmotnosti mladého jačmeňa tvoria bielkoviny (v bielej múke je to iba 10 %). Tie majú nízku molekulovú hmotnosť a ľudské telo ich ľahko využíva. Mladý jačmeň (zelený jačmeň) podporuje zdravý rast. "Zelené" bielkoviny liečia vredy a chránia povrchové tkanivá a sliznice. Rastlinná miazga je bohatá na prírodný zázrak - chlorofyl. Ten sa v liečiteľstve používa na "osvieženie krvi" a v lekárstve je okrem protizápalových a dezinfekčných účinkov cenený pre dezodoračné vlastnosti. Používa sa na osvieženie dychu a na kloktanie.

V zelenom extrakte sú i superoxid dismutáza (SOD) - likvidátor voľných radikálov; cytochróm oxidáza - enzým urýchľujúci oxidáciu a redukciu; peroxidáza rozkladajúca peroxid vodíka na kyslík a vodu kvôli ľahkému vylúčeniu z tela; oxidáza nutná na spracovanie mastných kyselín;transhydrogenáza dôležitá pre srdečné tkanivo atď. Mladý jačmeň (zelený jačmeň) sa vyznačuje silnou antioxidačnou aktivitou. Väčšina komerčne dostupných enzymatických prípravkov (vrátane tých na systémovú enzymoterapiu) sa získava z krvi, orgánov a tkanív živočíchov. Mnohí odborníci tieto zdroje spochybňujú a odporúčajú rýdzo "rastlinnú enzymoterapiu".

V mladom jačmeni bol objavený účinný antioxidant 2"-0-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidačná aktivita proti oxidačnému poškodeniu lipidov pokožky spôsobenému UV žiarením je približne päťstokrát vyššia ako aktivita vitamínu E. GIV takisto podporil vysokú tlmiacu aktivitu aterosklerózy nameranú v krvnej plazme. Jeho aktivita niekoľkonásobne prevýšila vitamín C.


Užívanie zeleného jačmeňa

Keďže zelený jačmeň i chlorella pyrenoidosa sú zdrojom veľkého množstva výživných látok, je treba začať s ich užívaním postupne. Telo potrebuje určitý čas, aby si na tento prísun zvyklo. Ak ste sa rozhodli pre súčasnú kombináciu oboch týchto potravín (kombinácia je veľmi efektívna), odporúčame začať s jačmeňom a chlorellu pridať po približne 2 týždňoch pitia šťavy. Je to však individuálne, treba počúvať svoje telo. Pri začatí užívania chlorelly je vhodné, aby Váš organizmus prijímal zelený jačmeň (mladý jačmeň) bez negatívnych prejavov.

Všeobecne sa odporúča užívať zelený jačmeň (mladý jačmeň) a chlorellu súčasne a dlhodobo. Nemusíte užívať tak veľké dávky a ich účinok sa spoločným užívaním niekoľkonásobne zvyšuje.

V užívaní buďte poctivý a vytrvajte. Kto očakáva zázrak pri občasnom "ďobnutí" tabletiek, ten sa nedočká, aj keď aj to je užitočné. Harmonizácia organizmu sa začína prejavovať po treťom mesiaci užívania. Očista vrcholí až šiesty mesiac. Organizmus sme ničili celé desaťročia, takže naše telo potrebuje trochu času na poďakovanie sa za zelené potraviny.

Zelenými potravinami sa nie je možné predávkovať!


Balenie 220 g = 220 dávok (3 mesiace užívania jednou osobou)

Trojmesačné balenie je nastavené z dôvodu dlhoročných lekárskych pozorovaní: 1. mesiac - prebieha najväčšie čistenie tela, z tela sa odstraňujú hlavne zápaly, vylučuje sa najväčší odpad. 2. až 3. mesiac - telo sa už nielen čistí a sýti, ale začínajú sa aj regenerovať a harmonizovať jednotlivé orgány a systémy v tele.


Prvé (1-3) dni užívania:

Pite ráno nalačno 20 minút pred jedlom, keď je organizmus relatívne prečistený. Extrakt oživí myseľ a rozprúdi krv, rovnako ako káva. Súčasne telu dodá výživné látky na celý deň namiesto kyselín a kofeínu. Jednu čajovú lyžičku prášku rozmiešajte v pohári čistej vody. Deťom stačí dávka polovičná. Starší ľudia si naopak dávkovanie môžu zvýšiť. Ľudia chorý alebo trpiaci prekyslením môžu dávku znásobiť. Na nápoj si postupne zvykajte. Čoskoro si na "trávovú" chuť zvyknete a obľúbite si ju pre jej osviežujúce schopnosti. Pitím šťavy sa určité zložky vstrebávajú už v ústach. Zelený jačmeň (mladý jačmeň) je veľmi jemný a už za 20 minút je 100% vstrebaný.

Ďalšie dni užívania:

Ak šťavu prijímate bez negatívnych prejavov, pridajte si dávku v podvečerných hodinách, približne 2 hodiny po jedle. Pohár vypitý pred spaním znižuje kyslosť krvi a skvalitní spánok. Ak po vypití nápoja cítite veľký nárast energie, môžete druhú dávku presunúť do skorších podvečerných hodín. Pokiaľ zelený jačmeň (mladý jačmeň) užívate k liečbe - vytrvajte. Pôsobenie sa u každého prejaví za rôznu dobu. Zriedkakedy však zmena nenastane ani po troch mesiacoch trvalého užívania.

Ako piť zelený nápoj, keď mi nechutí?

Zelený jačmeň je vhodné rozpustiť najmenej v 2 dcl chladnej, neperlivej vody. Čoskoro si na "trávovú" chuť zvyknete a obľúbite si ju pre jej osviežujúce schopnosti. Niekomu pri odmietaní tejto chuti stačí na niekoľko dní znížiť dávku prášku, alebo si pripraviť šťavu do menšieho objemu ako 2 dcl a zapiť väčším množstvom čistej vody. Ak sa s chuťou stále nestotožníte, pridajte si k nej napr. mrkvovú alebo paradajkovú šťavu, výraznú zmenu chute urobí tiež napr. 0,5 dcl 100% jablkovej šťavy alebo mätový list. Nekombinujte so šťavou z grapefruitu! Grep obsahuje látky, ktoré znižujú vstrebávanie aj účinných látok do organizmu. Grepom sa teda neodporúča zapíjať ani žiadne lieky.

Pokiaľ nepomôže jeho nariedenie, potom je možné dennú dávku mladého jačmeňa (zeleného jačmeňa) rozpustiť v 1-2 litrov vody a nápoj popíjať po dúškach v priebehu celého dňa.

Vyskytla sa bolesť v oblasti žalúdka?

Je to veľmi zriedkavé, ale každý sme iný. Bolesť signalizuje silnú koncentráciu zeleného jačmeňa v nápoji. V takom prípade postačí znížiť dávku prášku na prípravu nápoja, musí sa podľa potreby predĺžiť fáza privyknutia.


Upozornenia

Rozpúšťaním prášku zeleného jačmeňa (mladého jačmeňa) vo vode teplejšej 48°C sa ničia dôležité látky. Používajte studenú či vlažnú vodu a pite po malých dúškach. V žiadnom prípade sa zelený prášok nezalieva minerálkou, dôjde k jej reakcii so zásaditými zložkami šťavy dôsledkom čoho je zmena v nutričnej hodnote a vývoj plynných látok, ktoré spôsobia nepotrebné spenenie nápoja.

Začiatky užívania zelených potravín, môžu sprevádzať bolesti hlavy, zhoršenie exémov, plynatosť. Nie je to prejav alergie, ale dôkaz čistenia vášho organizmu. Telo konečne začína bojovať s nepriaznivými vplyvmi. Ide o jav prechodný, ktorý trvá niekoľko dní.

Pokiaľ zelený jačmeň (mladý jačmeň) začnú užívať ľudia s ekzémami alebo akné, môžu sa dočasne zhoršiť príznaky. Tento jav nazývaný "mengen" sa prejavuje i pri používaní čínskych bylín. Tento (aj keď nepríjemný) jav signalizuje počiatok riešenia problémov. Vytrvajte, zvýšte pitný režim a vaše telo vám poďakuje.

Pretože zelené potraviny podporujú organizmus vo vylučovaní cudzorodých látok z tela, je lepšie užívať klasické lieky hodinu pred užitím zelených potravín.

Zelené potraviny súčasne nekonzumujte pri ožarovaní, alebo pri transplantácií orgánov.


Poznámka :-)

Zelené potraviny sú ideálne aj ako tzv. "vyrovnávak" po dlhšej oslave!

Text